Tradícia výroby od roku 1985 25 ročná záruka Certifikáty ISO 14001 ISO 9001

TEHNIČKE INFORMACIJE

Sistem HUPRO® jer sertifikovan oznakom označením CE, što garantuje da proizvod koji vam nudimo, ispunjava najstrože kriterijume ne samo kvalitetom korišćenog materijala (Aluzinc®, nerđajući spoj...) već i samom proizvodnjom konstrukcije i konačnom kontrolom. Imamo sertifikate ISO 9001 i ISO 14001.

 

Tehnologija - lučne konstrukcije su najefektivnije prostorne strukture. Lake su, ali ujedno čvrste i jake. Pametna kombinacija statičkih principa svodova i lukova (uzdužnim i poprečnim formiranjem osnovnog čeličnog djela u obliku W) se bez problema koristi najviše kod velikih obima sa pokrivnom površinom čak do 42m. Osnovni dio je proizveden od čelika S 320 sa površinskom zaštitom ALUZINC® debljine od 0,8mm do 2,0mm, u zavisnosti od raspona i vremenskih uticaja na predviđenom mjestu za izgradnju. Spajanje pojedinačnih djelova se radi pomoću nerđajućih zaptivača. Čelična lučna konstrukcija se šrafi upravo pomoću čeličnih šrafova. Prednost je i relativno niska težina čelične konstrukcije u odnosu na ostale građevinske materijale. Ova prednost donosi i značajno niže troškove izgradnje objekata, kao i niže troškove transporta i montaže. Odlična statička svojstva ovog sistema mogu da se iskoriste u ekstremnim vremenskim uslovima, konstrukcija je otporna na zemljotres jačine 7 stepeni Rihterove skale.


Usluge - nudimo Vam kompleksne projektantske i dobavljačke usluge. Rado ćemo Vas posjetiti i pomoći Vam u realizaciji Vaših ideja. Naš projektantski tim će pripremiti besplatnu studiju hale, koja je nakon usaglašavanja spremna za projektnu dokumentaciju.

 

 

Ventilacija hale - hala je standardno opremljena sistemom aktivne ventilacije. Kod hale sa izolacijom je obezbjeđena ventilacija između untrašnjeg plašta hale i izolacije, bočnim usisnim ventilatorima u donjem djelu plašta hale kao i aktivnim krovnim ventilatorima Lomanco® u gornjem djelu hale. Ovaj sistem funkcioniše na principu termodinamičkog potiska i omogućava dovoljnu ventilaciju prostora, koja zabranjuje stvaranju prekomjerne vlage - kondenzacije.

 

Osvjetljenje hale – nudimo providne panele Hupro® u razmjeri 2800 mm x 610 mm koje montiramo u konstrukciju samonosećeg čeličnog plašta hale. U čeonim djelovima hale je moguće iskoristiti osvetljenje klasičnim prozorima ili transparentnim pojasevima.

 

Izolacija hale - unutar hale je moguće montirati bilo koju vrstu izolacije uz korišćenje različitih površinskih modifikacija unutrašnjeg djela hale. Izolacijom samonoseće konstrukcije možemo povećati vatrootpornost cjele konstrukcije prema zahtjevima.

 

Najkorišćenije varijante izolacija:

 • Viseći sistem
 • Paropropusna folija
 • Konstrukcioni sistem Hupro
 • Mineralna izolacija, debljina 100 - 250 mm
 • Paronepropusna folija
 • Drvena rešetka
 • Viseći sistem
 • Paropropusna folija
 • Konstrukcioni sistem Hupro
 • Mineralna izolacija, debljina 100 - 250 mm
 • Paronepropusna folija
 • Trapezasti lim
 • Viseći sistem
 • Paropropusna folija
 • Stiropor, debljina 50 -100 mm

 

Montaža hala HUPRO - je veoma jednostavna i laka. Čelična konstrukcija se pričvršćuje direktno u betonsku osnovu pomoću ankera. Prednost ovog sistema je relativno lagana čelična konstrukcija u poređenju sa drugim standardnim četvrtastim montažnim konstrukcijama, samim tim nije potrebno graditi masivne temelje. Ova prednost donosi i značajno niže zahtjeve prilikom pribavljanja dokumentacije i dozvola za izgradnju objekta a takođe i niže troškove transporta i montaže. Svi spojevi osnovnih jedinica su vidljivi, šta omogućava bilo kada izvršiti vizuelnu kontrolu. U slučaju potrebe, cjela konstrukcija se može razmontirati i ponovo namontirati na drugom mjestu.

 

 

Najpogostejše uporabljene različice sistemov ob standardnih geoloških pogojih:

DETALJ PDF

Zakladanie doska Zakladanie pásy Zakladanie panely

DETALJ DWG

Zakladanie doska Zakladanie pásy Zakladanie panely

 

Frontalni deli dvorane so lahko izdelani na več različnih načinov. Najpogostejši način, ki ga uporabljamo je sestava čela dvorane iz trapezne pločevine, ki jo lahko po potrebi dodatno toplotno izoliramo. Druga možnost je, da z montažno podkonstrukcijo izdelamo zaključno oblogo s sendvič ploščami ali trapezno pločevino. Lahko pa čelo hale izdelamo iz kateregakoli drugega gradbenega materiala po želji investitorja. Lahko uporabimo opeko, beton, les ali pa morda kombinacija teh materialov.

 

 

Najpogostejše variante uporabljenih materialov pri projektiranju čel Hupro sistemov:

DETALJ ČELA FASADE (TRAPEZNI LIM) PDF

Hala čelo

DETALJ ČELA FASADE (TRAPEZNI LIM) DWG

Hala čelo

DETALJ TERMO IZOLACIJE PDF

Zateplenie

DETALJ TERMO IZOLACIJE DWG

Zateplenie